Gerelateerde artikelen

Posts

Wat zijn de beste VR-vluchtsimulators?

Wat zijn de beste VR-vluchtsimulators?

“Wat is de beste VR-vluchtsimulator?” Dit is een vraag die we de hele tijd krijgen, maar helaas is het een zeer moeilijke vraag om te beantwoorden. Het antwoord hangt af van wat voor soort vluchtsimulator je wilt en welk platform je het meeste ligt. In dit korte overzicht proberen we een duidelijk antwoord te geven op wat volgens ons de beste VR-vluchtsimulatoromgeving is, maar we weten dat niet iedereen het eens zal zijn met onze keuzes.

1.  Microsoft Flight Simulator FSX (PC/Mac)

Ondanks de laatste grote update in 2006, is Microsoft Flight Simulator de overgrootvader van flight simulatoren. Het begon in 1977 als een gameproject van een klein bedrijf genaamd subLOGIC. Deze game is later verkocht aan Microsoft, die verschillende versies heeft uitgebracht van 1982 tot 2006. Microsoft heeft vervolgens het IP-licentie verleend aan Dovetail Games om een nieuwe releaseversie van Flight Simulator 10 (FSX) te maken. Dat kwam in december 2014 uit als de FSX: Steam-editie.

2.  Ace Combat 7 (PS4/PlayStation VR)

Ace Combat 7 wordt alom aangeprezen als een geweldig voorbeeld van VR-vluchtsimulatie voor de PlayStation 4. Maar in werkelijkheid wordt het grootste deel van de game in arcade-stijl geleverd, met slechts een paar elementen als een volledige VR-ervaring. Je kunt dus in VR rond de cockpit zitten en kijken, hoewel de details niet zo geweldig zijn. Je kunt binnenkomende aanvalsgolven volgen in een VR-opstelling, maar alle daadwerkelijke gameplay wordt geleverd in een consoleweergave.

3.  X-Plane 11 (PC/Mac, Steam)

De beste VR-vluchtsimulator van dit moment lijkt X-Plane 11 van Laminar Research te zijn. Een snelle blik op Reddit-threads zal je laten zien dat veel professionele piloten de implementatie van virtual reality hier prijzen als de ‘dichtst bij de echte ervaring’ die ze hebben gezien. Dat natuurlijk buiten de professionele, enkele honderdduizend euro kostende vluchtsimulator/trainers. Dat kan natuurlijk niet iedereen zich veroorloven!

4.  DCS World (pc)

DCS (Digital Combat Simulator) World is geen echte VR-vluchtsimulator. Het is eerder een gratis slagveldsimulator. Het streeft ernaar ‘de meest authentieke en realistische simulatie van militaire vliegtuigen, tanks, grondvoertuigen en schepen mogelijk te maken.’ Of het is gelukt… Het basisspel wordt geleverd met een vrij beperkt aantal initiële opties, waaronder de SU-25T, TF-51D Mustang en dergelijke vintage vliegtuigen. Dit is genoeg om je een idee te geven van wat er mogelijk is binnen het spel en moedigt je aan om het uit te breiden en enkele van de extra ambachtelijke en beschikbare functies aan te schaffen. Dat kan echter behoorlijk duur zijn, vooral als je de volledige VR-versies, decors en andere add-ons wilt die ze aanbieden. Het is de moeite waard om het gratis te spelen basisspel te proberen, ongeacht of je later van plan bent om iets te kopen.

5.  Aerofly FS2 (PC/Mac/iOS/Android)

Aerofly FS2 is een relatief nieuw in de VR-wereld en lijkt op verschillende belangrijke manieren achter te blijven bij de concurrentie. Het heeft relatief weinig vliegtuigen beschikbaar en die die er zijn lijken erg vereenvoudigde versies te zijn in vergelijking met andere spellen. Voor beginners is dit misschien geen slechte plek om te beginnen omdat het vliegen eenvoudig te leren is en de vliegtuigen makkelijk te bedienen zijn en het werkt op mobiele apparaten. Maar voor degenen met meer ervaring in vluchtsimulators is Aerofly waarschijnlijk iets wat ze snel links laten liggen.

Dirk

Related Posts

Read also x