Gerelateerde artikelen

Posts

Qatar Airways heeft een nieuwe veiligheidsvideo aan boord vanwege het WK in 2022

Qatar Airways heeft een nieuwe veiligheidsvideo aan boord vanwege het WK in 2022

Het duurt nog ongeveer twee á drie jaar tot de  FIFA Wereldkampioenschap in 2023. Ondertussen heeft de nationale luchtvaartmaatschappij van het gastland Qatar een vrij geschikte nieuwe veiligheidsvideo met voetbalthema uitgebracht. Deze zal in alle toestellen van Qatar Airlines worden getoond. De veiligheidsvideo is in opdracht van Qatar Airlines gemaakt.

Briljant filmpje

De zes minuten durende film toont  de videosterren Neymar Jr., de Braziliaanse voetballer, samen met FC Bayern München-ster Robert Lewandowski en AS Roma-legende Cafu – alle drie de teams worden gesponsord door Qatar Airways. Geen toeval dat deze drie sterren van deze teams in de reclame zitten! Het all-star team wordt door de veiligheidsroutine geleid door een komische dubbele act van de coaches, gespeeld door de Britse televisie-acteurs Jason Thorpe en Ross Hatt.

Lewandowski demonstreert hoe een reddingsvest te gebruiken, terwijl Cafu een jongere versie van zichzelf helpt een zuurstofmasker te bevestigen en Paris Saint-Germain-ster Neymar Jr een speciale verschijning maakt om Qsuite-passagiers te begeleiden.Qatar Airways zei dat het hoopt dat de video een speelse draai zal geven aan een essentieel onderdeel van de ervaring tijdens de vlucht.

“Bij Qatar Airways staat veiligheid voorop en willen we ervoor zorgen dat iedereen, inclusief onze meest frequente reizigers, onze veiligheidsinstructies in de gaten houdt,” verklaarde het hoofd van de luchtvaartmaatschappij, mevrouw Salam Al Shawa. Door het nieuwe filmpje, zal dat ons inziens wel gebeuren!

Het interview met de CEO en woordvoerder productiebedrijf

“Het geweldig creatieve concept trekt de aandacht van onze passagiers en biedt tegelijkertijd een leuke, luchtige video om het entertainment tijdens de vlucht op gang te brengen. Het niveau van kwaliteit en aandacht voor detail in deze video staat voorop en ik ben er zeker van dat de inhoud onze wereldwijde passagiers van alle leeftijden zowel zal informeren als amuseren” vervolgde ze. Daarmee zijn wij het roerend eens.

De woordvoerder van het productiebedrijf liet weten dat zij het belangrijk vonden om een humoristische noot aan deze belangrijke veiligheidsvideo toe te voegen. De woordvoerder liet vervolgens weten dat wetenschappelijk onderzoek heeft ontdekt dat humor helpt met onthouden. Een juiste dosis humor is dus het beste ingrediënt om belangrijke informatie te communiceren. Dat het filmpje daardoor beter wordt, is alleen maar meegenomen. Wat vind je van de nieuwe veiligheidsvideo van Qatar Airways?

Wij vinden het ludiek, terwijl tegelijkertijd een zeer belangrijke video ook buiten het vliegtuig wordt gedeeld en getoond. Veiligheid is de belangrijkste prioriteit voor de gehele luchtvaarsector en dan is het fijn dat ook over de veiligheidsvideo’s wordt nagedacht. Hoe deze gebracht kunnen worden, zodat ze beter worden herinnerend. Van ons krijgt Qatar Airlines een dikke pluim!

Dirk

Related Posts

Read also x