Gerelateerde artikelen

Posts

Ode aan de vliegtuigspotters

Ode aan de vliegtuigspotters

Vliegtuigspotten is een geweldige manier om te leren over en te genieten van de luchtvaartindustrie, de luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigen die er deel van uitmaken. Voor iedereen die van vliegreizen houdt, is vliegtuigspotting een geweldige hobby. Vandaar dat wij vandaag in dit artikel het gaan hebben over hoe je een vliegtuigspotter kan worden. Sommige beginnen al in de buggy, als ze naar boven wijzen en “vliegtuig” roepen. Anderen beginnen pas later. Hoe dan ook, het blijft een mooie hobby.

Niet iedereen is hetzelfde

Er zijn verschillende soorten vliegtuigspotters met verschillende tactieken en doelen. Sommige spotters noteren het registratienummer van elk vliegtuig dat ze ooit hebben gespot in een poging om zoveel mogelijk te hebben gezien of om te onthouden welk vliegtuig ze hebben gespot.

Anderen fotograferen zoveel vliegtuigen als ze kunnen, met aandacht voor de verschillende types. Vliegtuigspotters maken het soms een doel om elk casco of type van een bepaalde luchtvaartmaatschappij te spotten. En weer anderen houden ervan vliegtuigen te zien vliegen zonder rekening te houden met de maatschappij of het type vliegtuig.

Vliegtuig spotten is net zo eenvoudig als naar de dichtstbijzijnde luchthaven gaan en vliegtuigen bekijken. Er zijn bepaalde ongeschreven regels en richtlijnen om te volgen om de vrede te bewaren met luchthavenbeheerders, wetshandhavers en andere vliegtuigspotters. Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en Breda zijn steden met particuliere luchthavens.

Het begin: de locatie

Als je eenmaal andere spotters in je omgeving ontmoet, wees niet bang om hun advies te vragen en een praatje te maken. Het selecteren van een plek om naartoe te gaan kan moeilijk zijn voor beginners, maar je kunt vliegtuigen legaal van vrijwel overal spotten. “Vliegtuig spotten is volkomen legaal als je op openbaar terrein bent en niet in een afgeslote gebied”, zegt Derner.

Derner waarschuwt dat samenwerking met de lokale autoriteiten hoe dan ook belangrijk is. “Als het beveiligingspersoneel van de luchthaven of de lokale politie u vraagt ​​om te vertrekken, moet je vertrekken”, zegt hij. “Of ze het nu goed hebben of niet, het is het beste om samen te werken. Je kunt later altijd juridisch advies inwinnen.” En dat is goedkoper dan een advocaat moeten betalen als de politie je arresteert. Wees altijd beleefd en ga desnoods een eindje verderop waar het wel mag, staan.

Vliegtuigen identificeren

Als je eenmaal een locatie hebt gevonden, kun je beginnen met het zoeken naar vliegtuigen. Je kunt altijd gewoon zitten en kijken zonder echt naar iets speciaals te zoeken. Maar als je een stap verder wilt gaan met het spotten van vliegtuigen, kun je lid worden van ervaren spotters en leren om vliegtuigen te identificeren.

Je zult onderscheidende kenmerken zoeken, zoals het registratienummer, de grootte, de locatie van de motor, de vleugelvorm en kleuren en kleuren, om er maar een paar te noemen. Je kunt ook zoeken naar een bepaald vliegtuig dat verondersteld wordt aan te komen of te vertrekken, op basis van een database met openbare vluchtplannen zoals FlightAware, waarmee je vluchten kunt volgen en de vertrek- en bestemmingsluchthavens en -tijden voor de meeste vliegtuigen kunt bepalen.

Ongeschreven regels

Er zijn bepaalde ongeschreven regels voor het spotten van vliegtuigen. Meeste komen voort uit je gezond boeren verstand gebruiken en sommige worden ontdekt terwijl je verdergaat. Klimmen of het vliegveldhek aanraken of rommelen met luchthavenverlichtingssystemen is bijvoorbeeld niet toegestaan.Sommige luchthavens hebben ook zeer specifieke regels voor fotografie en staan ​​spotters alleen toe in aangewezen gebieden. Over het algemeen moet je rekening houden met de luchthaven en andere spotters. Het is het beste om dit vooraf te bekijken en door te hebben.

Dirk

Related Posts

Read also x