Gerelateerde artikelen

Posts

Is staan de toekomst van de budgetmaatschappijen?

Is staan de toekomst van de budgetmaatschappijen?

Ben je het zat met beperkte beenruimte aan boord van een vliegtuig te zitten? Willen je benen gewoon wat vrijheid? Zijn de stoelen met extra beenruimtes al geboekt? De Italiaanse stoelfabrikant Aviointeriors heeft een ontwerp bedacht waarmee passagiers hun benen zoveel kunnen strekken als ze willen zonder extra kosten. De kleine letters? De stoelen staan ​​zo rechtop dat de passagiers vrijwel rechtop moeten staan.

De toekomst van luchtvaart?

De SkyRider 2.0 is onthuld op de Aircraft Interiors Expo 2018 in Hamburg en heeft als doel luchtvaartmaatschappijen te helpen meer passagiers binnen te krijgen door een ‘ultrahoge dichtheid’ toe te staan ​​en de ruimte tussen rijen te verkleinen. En waarschijnlijk zal een vliegtuig boarden nooit een groter probleem vormen dan tevoren. Maar het idee vinden wij zeer interessant.

Het is een nieuwe en verbeterde versie van een ontwerp dat de fabrikant in 2010 heeft onthuld maar niet van de grond is gekomen. De originele Skyrider, die niet was goedgekeurd door de Amerikaanse Federal Aviation Administration, werd ontworpen in de stijl van een paardenzadel. Aviointeriors vergeleek de zitpositie met die van een ruiter en wees erop dat cowboys uren op zadels kunnen zitten zonder zich ongemakkelijk te voelen. Alleen met turbulentie is het niet zo gemakkelijk om in het zadel te blijven zitten, want wij zijn niet allemaal ervaren cowboys!

De nieuwe versie

De nieuwe stoelen hebben extra vulling en palen om elke rij van het plafond met de cabinevloer te verbinden. Volgens Aviointeriors zorgt de SkyRider 2.0 “voor een verhoogde rechtopstaande passagierspositie, waardoor de stoel op een lagere stand kan worden geïnstalleerd, met behoud van voldoende comfort.” Het valt nog te bezien of de definitie van “voldoende comfort” door Aviointeriors overeenkomt met die van de gemiddelde persoon, maar het bedrijf benadrukt dat de stoelen, ontworpen voor korte-afstandsvluchten, veel voordelen hebben.

“Het ontwerp van deze stoel maakt het mogelijk om het aantal passagiers met 20% te verhogen, waardoor de winst voor luchtvaartmaatschappijen toeneemt”, zegt een woordvoerder van Aviointeriors. “Bovendien weegt Sky Rider 2.0 50% minder dan standaard economy class stoelen en zorgt het verminderde aantal componenten voor minimale onderhoudskosten.” Twintig procent meer passagiers en 50% minder gewicht, betekent ook een procentuele toename in het gewicht van handbagage dat passagiers de cabine meenemen.

De visie van Aviointeriors

De innovatieve stoel zorgt voor een ultrahoge dichtheid in de vliegtuigcabine. Het concept van verticale stoelen zweeft al bijna twee decennia rond. Airbus heeft het idee van staande vluchten al in 2003 voorgesteld en in 2010 kondigde de CEO van Ryanair, Michael O’Leary, aan dat hij overweeg speciale zones met alleen staande ruimtes van zijn vliegtuigen te introduceren.

Maar de luchtvaartmaatschappij lijkt het idee voorlopig te hebben opgegeven. “We hebben geen plannen om proefvluchten uit te proberen of te introduceren,” vertelde een woordvoerder vorig jaar aan CNN. Hoewel Aviointeriors de Skyrider 2.0 de “nieuwe grens van goedkope tickets en passagierservaring” heeft genoemd, hebben vliegtuigspecialisten gewezen op verschillende struikelblokken, variërend van mogelijke evacuatievertragingen als gevolg van beperkte ruimte en het feit dat er geen ruimte onder de stoelen is voor persoonlijke bagage. Leuk idee, uitvoering wat minder praktisch.

Dirk

Related Posts

Read also x