Gerelateerde artikelen

Posts

Hoe stap je fris en fruitig uit het vliegtuig?

Hoe stap je fris en fruitig uit het vliegtuig?

Wij houden van vliegen. Het maakt niet uit of onze volgende reis een binnenlandse vlucht van minder dan zestig minuten is of een trans-Atlantisch avontuur van acht uur; wij krijgen atlijd nog steeds een buzz als wij naar het vliegveld rijden. Niettemin vormen langere vluchten een aantal uitdagingen en ironisch genoeg maakt het feit dat wij zoveel van de reis genieten het nog erger omdat wij altijd het maximale uit onze kostbare tijd in de lucht willen halen. 

Voor de vlucht

Maar hoe zorg je ervoor dat je je lekker blijft voelen tijdens de lange vluchten? Onze eerste tip is om je dieet te overwegen gedurende de twee dagen voor het vertrek. Dat komt omdat experts het erover eens zijn dat de 48 uur voor het vliegen cruciaal zijn – eet goed (denk aan vis, noten, fruit enz.) Drink veel water. Elektrolytdranken kunnen ook helpen en alcohol vermijden de nacht vóór het opstijgen.

Daarnaast moet je één van de twee uiterste kiezen: veel slaap of weinig slaap. Als je het moeilijk vindt om in vliegtuigen te slapen, probeer dan voldoende slaap te krijgen voordat je op reis gaat, zodat u gemakkelijker met minder slaap om kunt gaan. Dan kan je de volgende nacht weer slaap bijtanken.

Of wees juist uitgeput! De andere optie is om zo moe mogelijk te zijn, zodat je overal doorheen kunt slapen. Dat je direct in slaap valt zodra het vliegtuig opstijgt. Het is een extreem idee, maar veel mensen doen precies dat – het is aan jou om te beslissen of het voor jou zal werken.

Tijdens de vlucht

Trek je schoenen uit en trek schone sokken aan! Als je eenmaal in de lucht bent, zullen je voeten gaan zwellen wat ongemak kan veroorzaken. Het is belangrijk om een goede bloedsomloop te behouden. Neem een paar schone sokken mee. Of als de luchtvaartmaatschappij je een paar verstrekt, gebruik deze dan. 

Het klinkt misschien raar, maar een nieuw paar sokken geeft je een beter gevoel en zorgt er meestal ook voor dat je voeten niet al te slecht ruiken. Probeer wat te slapen – zelfs een uur zal je helpen je een beetje beter te voelen dan helemaal geen slaap. Streef naar zoveel mogelijk tijd met gesloten ogen. Vooral op vluchten die in de ochtend landen moet je zoveel mogelijk slaap zien te pakken. Dan ben je zodra je bent geland een beetje mens.

Zodra je bent geland

Kauwgom is je beste vriend! Je voelt je frisser als je muntkauwgom kauwt nadat je het vliegtuig hebt verlaten. En je adem ruikt ook gelijk een stuk beter. Mocht je een tandenborstel bij hebben, gebruik die dan om je tanden te poetsen. Was je gezicht opnieuw bij het landen.

Onze tip is om de badkamer op de luchthaven te bezoeken en je zo goed en kwaad als kan je op te frissen. Adem diep in, geen stress – en geniet ervan! Het is opwindend om aan te komen – maar neem een paar minuten om te ontspannen in plaats van te proberen de eerste te zijn die door immigratie is

Dirk

Related Posts

Read also x