Gerelateerde artikelen

Posts

Het bedrijf achter MyRadar lanceert een satelliet de ruimte in om vliegtuigen te volgen

Het bedrijf achter MyRadar lanceert een satelliet de ruimte in om vliegtuigen te volgen

Acme AtronOmatic, de makers van de MyRadar Weather Radar-app, hebben een niet-commerciële, experimentele communicatiesatelliet gelanceerd. De satelliet was aan boord van de Electron-raket van Rocket Lab met lanceerprovider Alba Orbital. Het lanceringsevenement, genaamd ‘Running out of Fingers’, startte op 6 december. Vrij vertaald komt dat op ‘geen vingers meer over hebben’. Dit vormt een revolutie voor de luchtvaarsector!

De satelliet zelf

De satelliet zal de volgsignalen van vliegtuigen volgen en de gegevens doorgeven aan de grond. Dit zal helpen de mogelijkheid te bieden om positiegegevens te verstrekken voor overzeese vluchten die in het verleden buiten het bereik van traditionele, grondgebaseerde radarvolgstations zouden zijn geweest. Dit is een belangrijke ontwikkeling binnen de luchtvaarsector.

De gegevens zijn bedoeld om te zorgen voor meer veiligheid en een snellere reactie van reddingsoperaties in het geval van een vliegtuigincident. Deze eerste lancering zal de prototype-configuratie testen als onderdeel van een aankomend commercieel gericht serviceaanbod. Dat hoopt het bedrijf snel uit te rollen. Ze hopen spoedig meerdere satellieten te lanceren.

Ze willen ervoor zorgen dat de satelliet ook de weersomstandigheden kan volgen. Zo helpt de satelliet het weer volgen en de vliegtuigen, want dan kunnen vliegtuigen stormen en andere turbulentie ontwijken. Dit zou voor fijnere vluchten zorgen. Want waar wij passagiers géén zin in hebben, is een hobbelige vlucht! Plus, het wordt ook veiliger.

De impact die het zal hebben

“Onze satellieten zullen een positieve impact op de wereld hebben, simpelweg omdat we aanvullende gegevens gaan leveren die momenteel niet bestaan.” zei Acme AtronOmatic CEO en oprichter Andrew Green. “We zullen naar stormen kunnen kijken op manieren die niemand anders doet, en de gegevens die we kunnen bijdragen aan voorspellingsmodellen zullen uiteindelijk levens helpen redden.”

Want veiligheid is en blijft een van de belangrijkste punten van de luchtvaartsector. En hoe sneller reddingsdiensten weten dat er een ongeluk is gebeurd, hoe beter zij de schade kunnen beperken en meer mensenlevens kunnen reden, want daar gaat het uiteindelijk om. Het klinkt uiteindelijk wel een beetje als een droom: een app-maker die een satelliet lanceert om mensenlevens te redden.

De makers van MyRadar willen ervoor zorgen dat ze uiteindelijk satellieten kunnen maken die minder dan duizend dollar kosten om te maken, zodat zij heel snel wereldwijd bereik hebben. De eerste satelliet is slechts het begin, want met één satelliet kan je natuurlijk niet alle vluchten, wereldwijd volgen.

Wij kijken uit naar de extra veiligheid die het bedrijf gaat toevoegen aan de luchtvaarsector. Want wij kijken ook uit naar een wereld waar er nul slachtoffers vallen. Statistisch is vliegen het veiligst en het kan altijd veiliger!

Dirk

Related Posts

Read also x