Gerelateerde artikelen

Posts

Dit zijn de beste militaire helikopters van nu

Dit zijn de beste militaire helikopters van nu

Vaak ontvangen we vragen zoals: wat is de beste aanvalshelikopter ter wereld? Vandaar dat wij in deze top 4 antwoord op die vraag geven! Deze lijst bevat geen helikopters, die momenteel in ontwikkeling zijn of zich in de prototypefase bevinden. Het bevat alleen de beste helikopters die momenteel in gebruik en in productie zijn. Alle aanvalshelikopters die hier worden genoemd, zijn ongelooflijk krachtig en verwoestend. Bemanningstraining van de helikopter is ook belangrijk, omdat de prestaties van de machine afhangt van de bemanning.

Nr.1 Boeing AH-64E Apache Guardian (VS)

De AH-64E (AH-64D Block III) is een verbeterde versie van de originele AH-64A, die is ontwikkeld voor het Amerikaanse leger, ter vervanging van de AH-1 Cobra. De Apache-helikopter zag gevechten tijdens een aantal recente oorlogen.

Deze aanvalshelikopter kan Hellfire 2 anti-tank geleide raketten afvuren. Andere verbeteringen zijn tracering, gevechtsbeheersysteem, cockpit, communicatie, wapens en navigatiesystemen. De helikopter is ook uitgerust met een kanon van 30 mm.

Indian Air Force [GODL-India (https://data.gov.in/sites/default/files/Gazette_Notification_OGDL.pdf)]

Nr.2 Bell AH-1Z Viper (VS)

De AH-1Z Viper is voortgekomen uit de AH-1W Super Cobra. Deze helikopter wordt gebruikt door het US Marine Corps. Het volgt de lijn van de eerbiedwaardige AH-1 Cobra, de eerste aanvalshelikopter ter wereld. In totaal zullen 189 Vipers worden gebouwd. De meeste van hen zullen worden geüpgraded vanuit de AH-1W. Anderen zullen nieuw gebouwde machines zijn. De Viper werd geïntroduceerd in 2010 en de volledige productie begon in 2012.

De Viper is gewapend met een 20 mm kanon met drie cilinders. Het kan tot 16 Hellfire anti-tank geleide raketten dragen. Het kan ook pods dragen met ongeleide raketten en twee Sidewinder raketten.

Nr.3 Kamov Ka-52 Hokum-B (Rusland)

Hornet Driver [CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

De Ka-52 is een verdere ontwikkeling en een versie met twee zitplaatsen van de beroemde Ka-50 Hokum. Deze aanvalshelikopter kwam in dienst bij het Russische leger en de kleinschalige productie begon in 2008.

De Ka-52 is een van de snelste en meest manoeuvreerbare aanvalshelikopters vanwege zijn twee coaxiale contra-roterende hoofdrotoren. Het pantser van deze helikopter is bestand tegen slagen van 23 mm projectielen. Piloten zitten in schietstoelen.

Het is gewapend met een 30 mm kanon en maximaal 12 Vikhr anti-tank raketten. Het kan ook ongeleide raketten en Igla-V raketten vervoeren. De Ka-52 is uitgerust met een slagveldbeheersysteem en kan gegevens uitwisselen met andere helikopters, evenals externe bronnen. Deze helikopter is ook bedoeld als commandopost vanuit de lucht voor een groep helikopters. Het biedt doeldetectie en coördineert de aanvallen.

Nr.4 Mil Mi-28 Havoc (Rusland)

De Mi-28 is in ontwikkeling sinds het einde van de jaren zeventig. Deze helikopter werd uiteindelijk geaccepteerd voor het Russische leger in 2006. Momenteel beheert het Russische leger slechts een relatief klein aantal van deze helikopters. Sommige bronnen melden dat het ook in dienst is bij het leger van Kenia.

Deze aanvalshelikopter is uitgerust met twee zwaar gepantserde cockpits. Waarschijnlijk is het een van de meest gepantserde aanvalshelikopters tot nu toe. De Mi-28 is ook uitgerust met een noodvluchtsysteem voor de bemanning.

De Mi-28 is typisch uitgerust met acht Ataka anti-tank raketten samen met ongeleide raketten. Deze helikopter is ook uitgerust met een 30 mm kanon. In vergelijking met de vorige Mi-24 Hind is het beter geoptimaliseerd voor anti-tank rol. Het mist het vermogen om secundaire troepen te vervoeren. De Mi-28 heeft echter een klein passagierscompartiment en kan in geval van nood drie passagiers vervoeren. Hierdoor kunnen gestrande piloten worden gered.

Dirk

Related Posts

Read also x