Gerelateerde artikelen

Posts

De grootste vliegshows in de wereld

De grootste vliegshows in de wereld

Je hoeft geen luchtvaartenthousiasteling te zijn om de stuntshows in de lucht te waarderen die de grootste en beste vliegshows ter wereld opvoeren. Tientallen van dergelijke evenementen vinden elk jaar over de hele wereld plaats en we hebben het beste 10 van de wereld gevonden.

1)    Florida International Air Show

Elk jaar, zo rond eind maart, begint in Punta Gorda te Florida het vliegshowseizoen met de Florida International Air Show. Zowel militaire als civiele vliegtuigen gaan de lucht in om geweldige stunts uit te voeren. Terug op de grond kunnen bezoekers vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog van dichtbij zien.

2)    EAA AirVenture Oshkosh, Oshkosh

Oshkosh organiseert de grootste jaarlijkse bijeenkomst van luchtvaartliefhebbers in het land van Amerika tijdens de EAA AirVenture Oshkosh. Met meer dan 10.000 vliegtuigen aanwezig, is er een beetje van alles vertegenwoordigd, inclusief militaire vliegtuigen, zelfgebouwde vliegtuigen, super lichte vliegtuigen en vintage vliegtuigen.

3)    Sun ’n Fun International Fly-In, Lakeland

Florida’s Sun ’n Fun International Fly-In, een ander evenement in het begin van het seizoen, nodigt piloten, militaire stuntteams en luchtvaartexposanten uit voor veel familieplezier. Als je ooit in een van deze meer eclectische vliegtuigen wilde gaan, is deze show een geweldige plek om het te doen.

4)    Bournemouth Air Festival, Dorset, Engeland

Het Bournemouth Air Festival, de grootste gratis jaarlijkse airshow in Europa, combineert twee geweldige dingen: vliegtuigen en het strand. Het vierdaagse festival trekt meer dan een miljoen toeschouwers voor zijn luchtshows, ballonvaarten en plezier in de zon. Het is goed bereikbaar en zeker het bezoeken waard!

5)    Tannkosh in Tannheim, Duitsland

Hoewel niets in Europa qua grootte echt te vergelijken is met AirVenture Oshkosh, is Tannkosh in Duitsland het dichtst, met meer dan 1.000 privépiloten. Naast de vintage vliegtuigen die je vaak in de lucht ziet, zijn veel toeschouwers ook begonnen op te duiken in hun vintage auto’s en motorfietsen.

6)    Royal International Air Tattoo, Gloucestershire, Engeland

Als militaire vliegtuigen je interesseren, dan zou de Royal International Air Tattoo bovenaan je lijst met must-see evenementen moeten staan. Als de grootste volledig militaire vliegshow ter wereld, omvat RAF-optredens in de lucht, twee mijl van stilstaande vliegtuigen om bij te kwijlen en interactieve activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden.

7)    Reno Air Races, Amerika

Hoewel de jaarlijkse Reno Air Races in Reno, Amerika elk jaar september een behoorlijk aandeel hebben in vliegtuigacrobatiek, is de echte reden dat piloten jaar na jaar terugkomen voor het racen. Zes klassen vliegtuigen gaan het tegen elkaar op racebanen van 3 tot 8 mijl in de lucht.

8)    Miramar Air Show, San Diego

Elke september gaan piloten naar dezelfde hemel waar de Amerikaanse klassieker Top Gun werd gefilmd op de Miramar Air Show in San Diego. Het is de grootste militaire show in de Verenigde Staten en toeschouwers worden elk jaar getrakteerd op een optreden van de Blue Angels. Dat is het vliegdemonstratieteam van de Amerikaanse marine.

9)    Abbotsford Airshow, Abbotsford, Canada

Als de grootste vliegshow van Canada, trekt de Abbotsford Airshow meer dan 125.000 toeschouwers aan om tientallen artiesten te zien vliegen, waaronder de Canadese Snowbirds, SkyHawks (parachutisteam), Thunderbirds en Blue Angels. Dat zijn de Canadese demonstratieteams te zien.

10) Geweldige Tennessee Air Show, Smyrna, Amerika

Gedurende twee dagen elk jaar in juli vullen luchtartiesten de lucht boven Smyrna. Op de Great Tennessee Air Show. Kom in de buurt van enkele behoorlijk coole vliegtuigen in het statische gebied tussen solo- en teamstuntshows in de lucht.

Bij welke vliegtuigshow zijn wij jou volgend jaar? Wij zullen proberen er bij zoveel mogelijk te zijn! Vooral de in Europa kunnen wij van harte aanbevelen.

Dirk

Related Posts

Read also x